Wie is PIETRO?

Peter van der Poort heeft de wortels van zijn ambacht, het mimespel, in de muziek liggen. Ritmiek en muzieklessen brachten hem in aanraking van het 'vak van beweging, emotie en verwondering'.
Hij zong en acteerde de rol van Tommy in de gelijknamige rockopera van The Who in een amateurvoorstelling (1976). Sinds 1990  is Peter van der Poort professioneel acteur met de artiestennaam PIETRO. Als oprichter van de mimegroep KOMIMIA en als solist werkzaam voor vele opdrachtgevers. De meeste bekende theaterbureau's maakten al eens gebruik van zijn diensten.

Peter speelt graag solo, maar werkte ook samen met tal van andere artiesten en acteurs.
Als solist: PIETRO speelt hij een tiental verschillende soloacts met o.a. de bekende acts: 'de Trommelaar' en 'Charlie Chaplin'.
Als Duo met o.a. de franse accordeonist Jean Pierre Hochet met acts als:
'La Scatola Magica'  en Pinocchio en Gepetto en met KOMIMIA speelt hij acts als 'De familie Kommer' en de 'Karrousel Komique' en met Leo Schol speelt hij tal van  acts en animaties.
Als kindertheatermaker werkt hij samen met de muzikant en theatermaker Timo van den Heuvel.
Sinds 2006 speelt hij met Hester Dadema in Helder Theater, Theater dat verheldert, zaken duidelijk maakt. Interactief theater voor middelbare scholen en tal van maatschappelijke organisaties. Voorbeelden hiervan zijn de stukken ‘Multiple Choices’ over jonge mantelzorgers,  ‘Wat wil je drinken?’ over alcoholvoorlichting voor jongeren. Hierin wordt nauw samengewerkt met Novadic Kentron en de GGD.
Ook is hij trainingsacteur voor diverse bedrijven en instellingen.

Via een opleiding  HBO Sociaal Cultureel Werk (met specialisaties in muziek en drama) en Psychologie aan de Universiteit van Utrecht kwam hij terecht in de welzijnssector. Als welzijnswerker, sociaal-cultureel- en  opbouwwerker in diverse gemeenten in Brabant. Als hobby zijn daar nog steeds de muziek, piano en saxofoon en atletiek. Ook is hij vader van 4 mooie dochters waarvan er enkele ook het mimevak beoefenen. Een intensieve samenwerking met hen is een feit. Op www.bellamime.com vind u meer over hen.

Peter van der Poort is medeoprichter en bestuurslid van de belangenorganisatie voor zelfstandige artiesten het ABC, Artiesten BelangenCentrum. Sinds 1999.